Novosti

Kako se provode mjere zaštite na Covid-19 na bazenu Utrina??

Slijedom upita roditelja o mjerama zaštite od Covid-19 na bazenu ˝Utrina˝, Glavni trener Kluba - Ivan Barišić mag. cin. daje slijedeće informacije:

Povratak plivača na treninge se odvija po mjerama koje je propisao HZJZ koje se mogu provesti u zadanim uvjetima. Da bi se trening mogao provesti u zadovoljavajućim uvjetima potrebna je i edukacija djece jer je nemoguće paziti na svaki korak i pokret djece u svakom trenutku. S tim u svezi, treneri će plivačima prilikom treninga skretati pozornost na pridržavanje preporučenih mjera. Napominjemo, ulaz roditeljima je u potpunosti zabranjen.

Postupak koji je propisan od strane Ustanove (Bazenski kompleks ˝Utrina˝) je slijedeći:

  1. Prilikom ulaska na bazen - svi korisnici koji ulaze u prostor bazena - vrše dezinfekciju ruku i stopala (ovih dana je bila postavljena prostirka preko koje se prelazilo prilikom ulaska na bazen i osoba - zaposlenik bazena - koja je svakoj osobi na ulasku dezinficirala ruke).
  2. Prilikom presvlačenja na tribinama - preporuka je da se koristi svako drugo sjedalo za odlaganje stvari.
  3. Suhi dio treninga - održavanje fizičke distance plivača (bnema vježbi u parovima) i uvodni dio treninga će se u svakom mogućem slučaju provoditi na otvorenom, a na bazenu će se poštovani sve preporuke.
  4. Što se tiče propisanih mjera fizičke udaljenosti prilikom plivanja ona će se postići uz davanje dužih zadataka i kraćim zadržavanjem plivača na zidu. Fizička udaljenost je preporuka i poštovati će se u svakom mogućem trenutku. Da bi to bilo moguće max. broj plivača po pruzi je 8, preporuka koja će se u svakom slučaju poštovati.
  5. Prije ulaska u bazen obavezno je tuširanje svih polaznika Kluba (mjera koju i inače provodimo).
  6. Prilikom napuštanja bazena preporuka je što kraće zadržavanje pod tuševima i na tribinama.
  7. Bazensko osoblje 2x dnevno provodi dezinfekciju prostora koji koriste sportaši (bazen, tribine i sav prostor koji je predviđen za kretanje sportaša) u terminu od 14.00-15.00 sati te na kraju radnog dana (od 22.00 sati).
  8. Svaki dolazak i odlazak svake osobne na bazen i sa bazena se bilježi od strane Ustanove (Ime, prezime, kontakt).

Svaka grupa nema jasno naznačen svoj dio tribine, ali prilikom ulaska na bazen s trenerom, trener će u zatečenom stanju dati preporuku plivačima gdje se isti mogu presvući. S obzirom da nema roditeljima na tribinama i da je maksimalno smanjen broj korisnika bazena u vrijeme treninga (u dosadašnjih 9 radnih dana) vidljivo je da ima dovoljno mjesta za adekvatno presvlačenje plivača.

Također, molimo da plivači/ ice prilikom dolaska na bazen imaju već odjevene kupaće gače/  kostime na sebi (ispod trenirke ili hlača) kako bi se smanjio boravak na tribini.

S obzirom na poboljšanje situacije s Covid-19 vjerujemo da će donešenih mjera svakim danom biti sve manje do konačnog ukidanja. Budimo strpljivi i odgovorni na obostrano zadovoljstvo.

Srdačno,

Ivan Barišić. mag.cin.

O nama

Poštovani prijatelji plivanja,

nakon dovršetka i puštanja u pogon bazena u Utrinama (2004.), konačno su zadovoljeni i osnovni uvjeti za pokretanje vlastite škole plivanja čime je naš klub otvorio novo poglavlje stvaranja te vjerujemo da sa svojim radom i zadovoljnim članovima i dalje dostojno prezentiratiramo svoj grad kao i do sada.

Info

Plivački klub Novi Zagreb

Adresa: Kombolova 4 a, 10010 Zagreb

Fax: 01/ 6521 912

E-mail: swimzg@swimzg.hr

Pratite nas