Mi smo

Daklem, dana 21. studenog 2000, Gradski ured za opću upravu napisao je Rješenje gdje piše (citirano):

"... 1. Odobrava se upis udruge pod nazivom Klub za daljinsko plivanje "ZG", sa sjedištem u Zagrebu, Ružmarinka 23, u Registar udruga Grada Zagreba. Upis u registar udruga Grada Zagreba izvršen je pod registarskim brojem 21001906, 21. studenog 2000. godine, kojim danom udruga stječe svojstvo pravne osobe pa tim danom može početi s radom kao udruga.

2. Klub za daljinsko plivanje "ZG", sa sjedištem u Zagrebu, Ružmarinka 23, djeluje na području Grada Zagreba, a osnovni sadržaj djelatnosti udruge je: organiziranje tjelesnog odgoja djece i mladeži u plivačkom športu, planiranje i organiziranje športskih aktivnosti, planiranje i organiziranje natjecanja te druge djelatnosti opisane u članku 8. Statuta. ... " - citat završen.

S obzirom da nam je samo ime govorilo kako nam je daljinsko plivanje (tj. plivački maratoni) fah za koji smo se opredjelili, tako smo se i uhvatili organizacije plivačkih maratona. S tim u svezi klub potpisuje organizacije brojnih plivačkih maratona u Zagrebu i RH (Zagreb open, Pirovac, Novi Vinodolski, Biograd, Omišalj, Telašćica), Jarunskih plivačkih liga (x 7 kola) i niza bazenskih natjecanja (Miting djeda Mraza i baka Mrazica, Proljetni štoping PK Novi Zagreb, Miting za najmlađe - Miting sv. Patrika). Naši su veterani prisutni na svim plivačkim maratonima u RH te redoviti sudionici na svjetskim i europskim veteranskim plivačkim prvenstvima.

Dana 31. svibnja 2002. izvršili smo promjenu imena Kluba, Statuta i dr. tako da se od tog dana klub službeno zove

PLIVAČKI KLUB ˝NOVI ZAGREB˝

a od 2002. godine smo i punopravni član ZPS-a i HPS-a.

Nakon dovršetka i puštanja u pogon bazena u Utrinama (2004.), konačno su zadovoljeni i osnovni uvjeti za pokretanje vlastitog programa plivanja čime je naš Klub otvorio novo poglavlje stvaranja te vjerujemo da sa svojim radom i zadovoljnim članovima i dalje dostojno prezentiratiramo svoj grad kao i do sada. Danas u Plivačkom klubu Novi Zagreb trenira više od 300 polaznika pod stručnim nazorom 7 trenera na što smo posebno ponosni.

Dakle, potražite nas, dođite, trenirajte i ... plivajmo zajedno!

S poštovanjem,

Alen Pišpek, predsjednik

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  • PLIVAČKI KLUB NOVI ZAGREB
  • 10000 Zagreb, Kombolova 4A
  • OIB - 96996704342
  • IBAN - HR1623600001101371741
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

O nama

Poštovani prijatelji plivanja,

nakon dovršetka i puštanja u pogon bazena u Utrinama (2004.), konačno su zadovoljeni i osnovni uvjeti za pokretanje vlastite škole plivanja čime je naš klub otvorio novo poglavlje stvaranja te vjerujemo da sa svojim radom i zadovoljnim članovima i dalje dostojno prezentiratiramo svoj grad kao i do sada.

Info

Plivački klub Novi Zagreb

Adresa: Kombolova 4 a, 10010 Zagreb

E-mail: swimzg@swimzg.hr

Pratite nas