Mi smo Plivački klub "Novi Zagreb"

Alen Pišpek, predsjednik PK Novi Zagreb

Mi smo Plivački klub "Novi Zagreb"

Daklem, dana 21. studenog 2000, Gradski ured za opću upravu napisao je Rješenje gdje piše (citirano):

"... 1. Odobrava se upis udruge pod nazivom Klub za daljinsko plivanje "ZG", sa sjedištem u Zagrebu, Ružmarinka 23, u Registar udruga Grada Zagreba. Upis u registar udruga Grada Zagreba izvršen je pod registarskim brojem 21001906, 21. studenog 2000. godine, kojim danom udruga stječe svojstvo pravne osobe pa tim danom može početi s radom kao udruga.

 

2. Klub za daljinsko plivanje "ZG", sa sjedištem u Zagrebu, Ružmarinka 23, djeluje na području Grada Zagreba, a osnovni sadržaj djelatnosti udruge je: ˝ ... organiziranje tjelesnog odgoja djece i mladeži u plivačkom športu, planiranje i organiziranje športskih aktivnosti, planiranje i organiziranje natjecanja te druge djelatnosti opisane u članku 8. Statuta. ... " - citat završen.

 

S obzirom da nam je samo ime govorilo kako nam je daljinsko plivanje (tj. plivački maratoni) fah za koji smo se opredjelili, tako smo se i uhvatili organizacije plivačkih maratona. S tim u svezi klub potpisuje organizacije brojnih plivačkih maratona u Zagrebu i RH (Zagreb open, Pirovac, Novi Vinodolski, Biograd, Omišalj, Telašćica), Jarunskih plivačkih liga (x 7 kola) i niza bazenskih natjecanja (Miting djeda Mraza i baka Mrazica, Proljetni štoping PK Novi Zagreb, Miting za najmlađe - Miting sv. Patrika). Naši su veterani bili prisutni na svim plivačkim maratonima u RH te redoviti sudionici na svjetskim i europskim veteranskim plivačkim prvenstvima.

 

Dana 31. svibnja 2002. izvršili smo promjenu imena Kluba, Statuta i dr. tako da se od tog dana klub službeno zove

 

Plivački klub ˝Novi Zagreb˝ 

 

a od 2002. godine smo i punopravni član ZPS-a i HPS-a.

 

Nakon dovršetka i puštanja u pogon bazena u Utrinama (2004.), konačno su zadovoljeni i osnovni uvjeti za pokretanje vlastitog programa plivanja čime je naš Klub otvorio novo poglavlje stvaranja te vjerujemo kako sa svojim radom i zadovoljnim članovima i dalje dostojno prezentiratiramo svoj Grad i sve one koji su spremni ulagati u projekt Kluba.

 

Danas u Plivačkom klubu Novi Zagreb trenira više od 300 polaznika pod stručnim nadzorom 7 trenera na što smo posebno ponosni.

Dakle, potražite nas, dođite i ... plivajmo zajedno!

 

S poštovanjem,

Alen Pišpek, predsjednik

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

PLIVAČKI KLUB NOVI ZAGREB

10000 Zagreb, Kombolova 4A

OIB - 96996704342

IBAN - HR1623600001101371741

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Upisi novih članova u Plivačku školu Novi Zagreb!!

PLIVAČKI KLUB NOVI ZAGREB, Kombolova 4a (Utrine) poziva djevojčice i dječake od 5 - 8 godina starosti na upis u Plivački klub Novi Zagreb.

 

Provjera plivanja za upis počinje dana 04.09.2023. i traje tijekom cijele školske godine na bazenu Utrina, Kombolova 4a, svaki radni dan od 18.00 - 19.30 sati

Kontaktirajte nas

Ime i prezime *
Email adresa *
Vaš upit
GDPR i uvjeti *

Potvrđujem suglasnost s GDPR odredbama i uvjetima poslovanja